Sustainibility

SUSTAINIBILITY

by MAUT heeft een doel. Met onze producten en ons productieproces willen wij bewustzijn creëren en afval reduceren. Daarom produceren wij jouw producten alleen wanneer wij een order van jou ontvangen.

Daarnaast houden wij geen voorraden. Hierdoor verspillen we zo weinig mogelijk materiaal. 

Ons productieproces is zo ingericht, dat de orders met elkaar gecombineerd worden; om zo efficiënt mogelijk te kunnen produceren. Deze manier van produceren reduceert aanzienlijk afval, zonder dat het ten koste gaat van de snelle levertijd. 

Duurzame kwaliteiten

Wij zijn altijd bezig met het sourcen van de nieuwste en meest duurzame kwaliteiten, om die aan ons assortiment toe te voegen. Zo testen we op dit moment nieuwe kwaliteiten die voor 100% uit gerecycled materiaal bestaan.

GUT

Onze tapijt kwaliteit LANO is GUT gecertificeerd.

GUT houdt zich bezig met milieuaspecten rondom tapijt en de gebruiksvriendelijkheid van het product gedurende de hele levensloop van het tapijt. Elk jaar controleert GUT honderden tapijtkwaliteiten. De kwaliteiten die voldoen aan de GUT-normen krijgen een GUT-licentienummer toegekend.

CO2-footprint

Wat we produceren, doen we zo dicht mogelijk bij huis. In de EU. We transporteren alleen jouw orders -verder hélemaal niks- om de uitstoot van transport te beperken. Zo houden we onze CO2-footprint zo laag mogelijk.

Eco friendly inkten

Voor de productie gebruiken wij zo veel mogelijk VOS-vrije en afbreekbare inkten en finishes op waterbasis.